Epson inkjet cartridge

Epson inkjet cartridge

Epson is vooral een merk wat gebruikt wordt door consumenten. Veel mensen hebben thuis een epson printer staan en met name voor cartridges, niet zozeer toners.

Epson is een Japans technologisch bedrijf en specialiseert zich in met name in printers, het is een van de grootste printermakers in de wereld. Epson maakt dus ook inkjet printers.

Als je dus een epson printer nodig hebt heb je ook epson inkjet catridges nodig. Cartridges zijn er in verschillende soorten en maten. Afhankelijk van de kwaliteit die je wenst en de soort printer die je hebt kun je dus je keuze maken.

Epson printer

Als je een nieuwe cartridge nodig hebt omdat je inkt op is, moet je weten wat voor soort printer je hebt. Elke printer kan namelijk weer een andere maat cartridge nodig hebben. Als je weet wat voor type cartridge je nodig hebt, kun je kijken naar wat voor soort cartridge je wilt hebben, bijvoorbeeld zwart-wit of kleuren en hoeveel kleuren. Stel je hebt een epson stylus C 3650 printer, dan heb je de keuze uit de volgende cartridges: • Epson T043140 zwart • Epson T044140 zwart • Epson T044240 cyaan • Epson T044340 magenta • Epson T044440 geel • Epson T045240 cyaan • Epson T045340 magenta • Epson T045440 geel

Soort cartridges

We houden bovenstaand voorbeeld even aan. Elke cartridge staat voor een andere kleur en voor een bepaalde kwaliteit. Als je alle 4 de kleuren hebt, namelijk zwart, cyaan, magenta en geel, dan kun je in kleuren en in zwart printen. Zodra er dus een cartridge op is, zul je een nieuwe moeten kopen wil je in goede kleuren blijven printen.

Prijzen voor cartridges

De prijzen van cartridges kunnen nogal verschillen. Zo ben je voor de Epson T043140 zwart bijvoorbeeld tussen de 33 en 44 euro kwijt en voor de Epson T045240 cyaan ben je gemiddeld iets van 11 tot 21 euro kwijt. Als je dus 4 cartridges nodig hebt ben je meestal wel minstens 80 euro kwijt. De prijzen per cartridge kunnen dus nogal verschillen per winkel. Het loont dus zeker de moeite om te kijken bij welke winkel je het goedkoopste je cartridge kunt kopen. Bij de duurste winkel betaal je meestal 10 euro meer dan bij de goedkoopste winkel. Dat is per 4 cartridges dan toch al een verschil van 40 euro wat je weer aan andere dingen kunt besteden.

Cartridge kopen

Het kopen van catridges is heel eenvoudig. Je kunt naar een elektronicazaak gaan waar ze printers verkopen. Hier hebben ze bijna ook alle cartridges, vooral de grote zaken hebben bijna altijd alle cartridges in de winkel staan. Bij een kleine winkel wil de selectie nog wel eens wat beperkter zijn. Mocht je nu niet weten welke cartridge voor jou de beste keuze is, twijfel dan niet om advies te vragen aan een van de medewerkers, daarvoor zijn ze er namelijk. Het is tegenwoordig ook heel makkelijk om online je cartridges te bestellen. Dit bespaart je weer een bezoek aan de stad.

Copyright 2018 artikelen-kantoor.nl