HP printer

HP printer

HP, oftewel Hewlett Packard, is een van de grootste Amerikaanse bedrijven op het gebied van technologie. Naast printers levert HP nog veel meer. Denk bijvoorbeeld aan computers, laptops, servers, scanners, camera’s en cartridges voor de printer natuurlijk.

HP behoort al jaren tot de top 3 van computerleveranciers. HP is in 1939 opgericht, dus je kunt met gemak zeggen dat ze beschikken over jarenlange ervaring. Een aankoop van een HP printer is dus bijna altijd een goede aankoop.

Er zijn verschillende soorten HP printers te koop. Deskjet, Laserjet en Photosmart bijvoorbeeld. Elke printer heeft weer speciale eigenschappen, het ligt er dus maar net aan waar je naar op zoek bent om de juiste printer te kiezen.

Deskjet

Deskjet zijn inkjet printers. Hp deskjet printers zijn er natuurlijk ook in verschillende modellen. Zo heb je bijvoorbeeld de HP deskjet 2050 all in one. Dit is een printer die ideaal is voor de thuisgebruiker, de consument dus. Je kunt ermee printen, scannen en kopieren. En je hebt bijvoorbeeld ook de HP deskjet F4580 all in one. Deze printer kun je weer draadloos aansluiten op de pc. Hiervoor betaal je natuurlijk wel iets meer. Ben je voor de eerste zo’n 64 euro kwijt, voor de draadloze printer betaal je 79 euro.

Laserjet

Laserjet is de serie laserprinters van HP. Een laserprinter drukt tekst en afbeeldingen af door toner (poeder, zowel zwart als in kleur) aan het papier te hechten. Laserprinters staan voor een hogere kwaliteit afdrukken dan inkjet printers. Er is bijvoorbeeld geen heen en weer bewegende printkop die voor onnauwkeurigheid kan zorgen. Bovendien heb je geen kans op verstoppingen, aangezien er geen spuitmondjes zijn, die je wel bij de inkjet printers hebt.

Photosmart

Photosmart is zoals je waarschijnlijk al kunt raden, een printer gespecialiseerd in het afdrukken van foto’s. Naast foto’s kun je er ook gewone printjes mee afdrukken en je kunt er ook mee scannen en kopieren. Er bestaan verschillende soorten photosmarts. Sommige zijn energiezuinig, andere zijn weer gebruiksvriendelijker, bijvoorbeeld door een touchscreen of door een draadloze verbinding met de computer. Voor een goedkope photosmart betaal je zo’n 70 euro (de photosmart C4680 all in one) en voor de duurste (de photosmart Pro B9180) betaal je zo’n 450 euro. Met de photosmart pro b9180 kun je ook foto’s afdrukken op A3 formaat. Bovendien gebruikt deze 8 verschillende cartridges waardoor er natuurlijke kleuren worden afgedrukt die ook nog eens langdurig bestand zijn tegen vervaging. De photosmart pro b9180 is dus een dure aankoop, maar je betaald dan ook voor echte kwaliteit. Dit is vooral een goede aankoop voor de echte fotograven.

HP

HP heeft jarenlange ervaringen met printers en staat dus voor een goede kwaliteit. Wil je vooral printjes maken voor simpele dingen, zoals een routebeschrijving, dan heb je aan een simpele deskjet meer dan voldoende. Wil je scherpere printjes dan kun je beter voor een laserjet gaan en als je ook nog eens graag foto’s afdrukt dan is de photosmart de beste keuze voor je. Kortom, HP heeft voor iedereen wat wils en in elke prijsklasse is wel wat te vinden.

Copyright 2018 artikelen-kantoor.nl