Brandkast

Brandkast

Ieder kantoor is gebaad bij een brandkast. In elke kast zitten wel waardevolle gegevens en het is natuurlijk zonde als deze gegevens in een mum van tijd vernietigd zijn door een brandje in het pand.

Een brandkast kan hiervoor de oplossing zijn. Een brandkast is bestand tegen brand en hierdoor blijven alle gegevens die in de kast zijn opgeslagen bewaard. Als je dus waardevolle gegevens of spullen hebt, zoals persoonlijke dossiers of servers, is het zeker de investering waard om hiervoor een brandkast te kopen.

Brandkasten zijn er net als normale kasten in een hele hoop modellen, kleuren en eigenschappen. Neem er dus de tijd voor om de brandkast aan te schaffen die het beste bij jouw kantoor past. Kijk dus naar het design, de eigenschappen en natuurlijk ook het budget dat je er voor over hebt.

Modellen

Er zijn brandkasten beschikbaar van kleine kluisjes tot grote opslagkasten. De kleine kasten zijn bijvoorbeeld geschikt om juwelen in te stoppen, perfect voor een juwelenzaak bijvoorbeeld. Grote kasten zijn bijvoorbeeld weer geschikt voor opslagkamers, waar alle waardevolle gegevens in gestopt kunnen worden. De inrichting van een kast kan ook weer anders zijn. Zo heb je bijvoorbeeld kasten die beschikken over meerdere laatjes of je hebt kasten die helemaal leeg zijn, maar net waar jij behoefte aan hebt.

Beveiliging

Naast dat een brandkast natuurlijk tegen een brandje moet kunnen beschikken de kasten over een hoop meer eigenschappen. Een hiervan is de beveiliging. In een brandkast stop je natuurlijk geen rotzooi, maar waardevolle spullen. Zo kun je brandkasten aanschaffen met een slot of een elektronisch slot. Je kunt de kasten ook verankeren. Het is maar net wat je wilt hebben. Het beste kun je dit bespreken bij het bedrijf waar jij je kasten wilt gaan kopen, meestal kunnen ze voor jou op maat maken waar jij behoefte aan hebt.

Design

Een brandkast moet met name functioneel zijn en de spullen die er in zitten dus beschermen tegen een mogelijke brand, maar je wilt natuurlijk ook dat de kast er wel mooi uit zit en bij je kantoor en de inrichting past. Gelukkig wordt daar wat dat betreft steeds meer aan gedacht. Brandkasten zien er steeds strakker uit, waardoor ze geen afbreuk doen aan je stijvol ingerichte kantoor. De kasten zijn ook in allerlei kleuren verkrijgbaar. Geef aan wat voor kleur je wilt hebben en 9 van de 10 is dit geen probleem. Een brandkast kun je dus helemaal laten matchen bij je kantoor.

Prijzen

De prijzen voor brandkasten liggen met name aan de grote en aan de beveiliging. En kleine brandkast is al beschikbaar vanaf 150 euro en de grote kasten kosten je meestal meer dan 1000 euro. Per kast kun je aangeven hoe je wilt dat de inrichting eruit ziet. Wil je bijvoorbeeld ladekasten hebben of binnenvakjes. Voor de sloten betaal je ook een prijs. Een cijferslot kost je meestal zo’n 50 euro en voor een sleutelslot in combinatie met een elektronisch slot ben je zo’n 300 euro kwijt.

Copyright 2018 artikelen-kantoor.nl