Snom 360 VoIP telefoon

Snom 360 VoIP telefoon

De snom 360 VoIP telefoon is een telefoon die handig is voor elke ondernemer. Elk kantoor heeft wel baat bij zo’n telefoon. De telefoon beschikt namelijk over een hele hoop functies en is dus ook voor een hoop dingen te gebruiken.

Bovendie is de snom 360 VoIP telefoon ook erg makkelijk in gebruik. Er zijn meerdere toetsen en er is een grafische display waardoor je dus makkelijk kunt zien wat je hebt aangetikt.

Een VoIP telefoon is een telefoon die werkt via het netwerk van het bedrijf. De snom 360 VoIP telefoon is onder andere te gebruiken voor Asterisk.

VoIP telefoons

VoIP staat voor Voice over IP. Bij VoIP wordt het internet of een ander IP netwerk gebruikt om spraak te transporteren en je kun dan dus bellen via een netwerk of via het internet. Hierdoor wordt het mogelijk om te telefoneren op datanetwerken en onstaat er de mogelijkheid om spraak en data samen te voegen. Voor bedrijven is het werken met VoIP net zo normaal als dat mensen thuis een tv hebben staan. Ben je dus een beginnende ondernemer dan is VoIP waarschijnlijk een goede aankoop voor je.

Voordelen VoIP

Het gebruiken van VoIP telefoons heeft meerdere voordelen. Ten eerste kan een intern nummer gekoppeld worden aan een IP adres, hierdoor is het dus ook mogelijk voor een telewerker om vanuit huis te bellen of gebeld te worden. Normaal kon dat alleen door een doorschakeling en dit kost je als bedrijf weer extra geld. Als je een goede onderliggende digitale verbinding hebt is de kwaliteit van het signaal ook vaak beter dan de traditionele analoge telefonie. De kwaliteit is zelfs zo goed dat de eerste gebruikers hierover klaagde, doordat er geen ruis in de lijn was. Hierdoor dachten ze dat het niet werkte. Hierdoor wordt er nu bij VoIP telefoons ‘comfort noise’ gebruikt, er wordt dan dus een lichte ruis aan het signaal toegevoegd.

Nog meer voordelen

Bij VoIP telefoons is minder bekabeling nodig, aangezien de computer en telefoon op 1 poort kunnen worden aangesloten. Als je meerdere vestigingen hebt kun je de VoIP telefoons gebruiken op de vaste verbindingen tussen de panden en dit levert je weer minder kosten op. Met VoIP heb je ook een betere bereikbaarheid. Bij de klassieke telefonie is er een lijn tussen bedrijfscentrale en woonwijk. Bij uitval valt dus alles weg. Bij VoIP maak je gebruik van standaar netwerkprotocollen en kun je dus ook gebruik maken van meerdere dataverbindingen. Hierdoor valt niet meteen alles uit als er 1 lijn geen verbinding heeft.

snom 360

De snom 360 is een model geschikt voor VoIP telefonie. Je kunt de snom 360 uitbreiden met een extra keypad, voor nog makkelijker gebruik. Voor een snom 360 ben je zo’n 220 euro kwijt. De snom 360 weegt bijna 1 kg en er zit beveiliging op (SIPS/STRP, TLS). Verder beschikt de snom 360 nog over vele andere functies, zoals 12 programmeerbare toetsen, 2x LAN, een headsetaansluiting en een nationale languange support.

Copyright 2018 artikelen-kantoor.nl