Xerox printer

Xerox printer

Xerox is een producent van onder meer printers. Maar ze verkopen ook nog meer producten, zoals kopieerapparaten bijvoorbeeld. Xerox is wel bekend met name vanwege de verkoop van printers. Het bedrijf werd in 1906 opgericht onder de naam Haloid.

Xerox is een Amerikaans bedrijf en heeft zo’n 60.000 werknemers. Het Europese distributiecentrum van Xerox bevindt zich in Nederland, in Venray namelijk. Het Nederlandse hoofdkantoor bevindt zich in Breukelen.

Dankzij de jarenlange ervaring in printers en de specialisatie hierin ben je er zeker van dat als je een Xerox printer aanschaft dat je een kwalitatief goede printer koopt.

Soorten printers

Er zijn verschillende soorten printers van Xerox te koop. Er zijn verschillende soorten kleurenprinters en verschillende soorten zwart-wit printers. De meeste priners zijn laserprinters, maar er zijn ook inkt printers te vinden van Xerox. Er zijn printers die vooral voor bedrijven zijn bedoeld en er zijn ook printers die je prima als consument thuis kunt gebruiken. Er zijn natuurlijk ook verschillen in het aantal pixels. En er zijn natuurlijk ook verschillende andere eigenschappen wel of niet aanwezig, zoals een draadloze verbinding of USB aansluitingen. Voor ieder wat wils dus.

Laserprinter

Zoals gezegd, de meeste printers van xerox zijn laserprinters. En dat is ook niet zo gek, want laserpinters zijn van betere kwaliteit dan inktprinters. Er is geen inktkop die heen en weer schuift en die vlekken kan maken. Bij een laserprinter worden de teksten en afbeeldingen met een poeder op het papier gespoten, waardoor de kwaliteit en scherpte ook beter is dan bij een inktprinter. En aangezien Xerox over jarenlange ervaring en specialisatie in printers beschikt hebben zij zich dus ook verder door ontwikkeld in de laserprinters. Je kunt zeggen dat de inktprinters er nog bij worden gedaan om de bedrijven en consumenten een keuze te geven.

Xerox laserprinters

Xerox laserprinters zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn xerox laserprinters te koop vanaf 85 euro en voor de duurste xerox laserprinter betaal je zo’n 12.000 euro. Een printer van 12.000 euro wordt natuurlijk met name gebruikt door grote bedrijven. Deze printer heeft bijvoorbeeld een zeer hoge printsnelheid, waarmee je dus in gemak vele prints tegelijkertijd kunt printen. De printer heeft een groot geheugen en je kunt beveiligd afdrukken. Een printer van 85 euro is weer vooral bedoeld voor consumenten. Je kunt er prima normale printjes mee afdrukken, maar verwacht niet dat je 100 pagina’s in 10 seconden hebt uitgeprint. De printer heeft een geheugen van 64 MB en het is een zwart wit printer.

Xerox

Wil je een kwalitatief goede printer voor een redelijke prijs, dan is xerox een goede keuze. Zowel voor bedrijven als consumenten. Voor beide is er genoeg keuze. Xerox bestaat al meer dan 100 jaar, dus deze jarenlange ervaringen zie je ook terug in de printers. Xerox printers kun je in elke elektronicawinkel kopen en ook online kun je ze kopen. Vergelijk eerst even bij welke winkel je het goedkoopste uit bent, want dit kan je al snel wat euro’s schelen.

Copyright 2019 artikelen-kantoor.nl